Mąki standaryzowane

Działania zapobiegające rozprzestrzenianiu się koronawirusa SARS-Cov-2 w Przedsiębiorstwie Zbożowo-Młynarskim „PZZ” w Stoisławiu S.A.

W związku z działaniami zapobiegającymi rozprzestrzenianiu się koronawirusa SARS-Cov-2, w trosce o zdrowie i bezpieczeństwo pracowników Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A. a także współpracujących instytucji i kontrahentów Zarząd Spółki, postanowił ograniczyć dostęp do zakładu oraz do biura Spółki aż do odwołania.

Część pracowników będzie wykonywać swoje zadania zdalnie, poza miejscem pracy. Dlatego zwracamy się do Państwa z prośbą, aby bieżące sprawy załatwiać drogą telefoniczną lub poprzez pocztę elektroniczną. Dane kontaktowe do komórek organizacyjnych znajdują się w linku www.stoislaw.com.pl w zakładce „Kontakt”.

W przypadku kierowców firm zewnętrznych wjeżdżających na teren Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego „PZZ” w Stoisławiu S.A.

prosimy o nieopuszczanie pojazdu bez uzasadnionej przyczyny. Wszyscy kierowcy firm zewnętrznych wjeżdżający na teren Spółki muszą być zaopatrzeni i ubrani w półmaski i rękawiczki ochronne.

O zmianach w organizacji pracy w Przedsiębiorstwie Zbożowo-Młynarskim „PZZ” w Stoisławiu S.A. informować  będziemy na stronie internetowej na bieżąco. Zdajemy sobie sprawę, że wprowadzone regulacje mogą powodować niedogodności i trudności organizacyjne, ale w tej szczególnej sytuacji zdrowie i bezpieczeństwo są wartością nadrzędną.

aktualne informacje i zalecenia na stronie: https://www.gov.pl/web/koronawirus

 Kontakt do Przedsiębiorstwa Zbożowo-Młynarskiego "PZZ" w Stoisławiu S.A.

Centrala tel. +48 94 34 55 900 e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
Sekretariat tel. +48 94 34 55 940

 

Otwórz

Rejestracja użytkownika

*
*
*
*
*
*

* Pola wymagane.

Mąki standaryzowane

mąki standaryzowane – dostępne na specjalne życzenie klienta

MĄKI STANDARYZOWANE w STOISŁAWIU - mąki z dodatkiem wysokiej klasy preparatu enzymatycznego, który jest gotową mieszanką naturalnych komponentów, nie modyfikowanych genetycznie, poprawiających jakość wypiekową mąki pszennej. Zastosowanie tego rozwiązania w młynarstwie jest podstawą bardzo dobrych wyników wypiekanych asortymentów piekarniczych i cukierniczych.
Efektem naszej standaryzacji jest doskonała mąka piekarsko-cukiernicza pozwalająca osiągnąć rewelacyjne wyniki jakościowe i objętościowe pieczywa pszennego oraz mieszanego. Ten typ mąki standaryzowanej wyklucza konieczność dodawania polepszacza, gdyż mąka jest wzbogacona wystarczającą dawką naturalnego preparatu enzymatycznego, który zastępuje jego działanie.

Podstawowe różnice pomiędzy mąką zwykłą a mąką standaryzowaną:

Wyrównane właściwości wypiekowe mąki na przestrzeni czasu, większa stabilność mąki, co wpływa na dłuższą tolerancję czasu obróbki ciasta oraz większą odporność na wstrząsy, mąka wygodniejsza do produkcji piekarsko – cukierniczej ze względu na ograniczenie lub kompletną eliminację dodatku polepszacza, zwiększona wodochłonność mąki, poprawienie wyglądu zewnętrznego pieczywa (ładnie "skostkowana" czyli popękana i chrupiąca skórka), większa objętość pieczywa, wyrównana struktura miękiszu po wypieku, przedłużona świeżość pieczywa.