
Mąka na pizzę
Tajemnica udanej, prawdziwie “włoskiej” pizzy? Mąka pszenna na pizzę włoską Młynów Stoisław!
Prawdziwa włoska pizza pochodzi z Neapolu. To właśnie w Neapolu lokalny pizzaiolo Raffaele Esposito stworzył legendarną pizzę, margheritę. Wg legendy, nazwa tego przysmaku pochodzi od imienia włoskiej królowej Margherity di Savoia, która skosztowała przysmaku podczas wakacji w Neapolu i bardzo polubiła jej smak.
Ciasto na udaną pizzę? Mąka pszenna na pizzę od Młynów Stoisław, woda, sól i drożdże. Mąka musi mieć konsystencję talku, woda powinna być średniej twardości, sól musi być morska, a drożdże powinny mieć wymaganą kwasowość.
Jeśli pragniesz prawdziwie włoskich smaków w Swoim domu, sięgnij po naszą Mąkę pszenną na pizzę włoską!