
Kasza jęczmienna perłowa Stoisław
Kasza jęczmienna perłowa Stoisław - zdrowie i piękno na Twoim talerzu!
Jak powstaje kasza jęczmienna perłowa? Małe, połyskujące perełki uzyskuje się poprzez pocięcie jęczmiennego pęczaku, które następnie poddaje się obtoczeniu i polerowaniu. Jak wszystkie inne kasze jęczmienne i ta należy do grupy naturalnych, pełnoziarnistych, bardzo wartościowych produktów zbożowych, a jej wygląd przypominający malutkie perełki dodaje uroku wszystkim potrawom. Delikatny smak, piękny wygląd i samo zdrowie- czego trzeba więcej? :) Kasza perłowa najczęściej pojawia się w daniach obiadowych i zupach, np. w krupniku. Świetnie sprawdza się w deserach i słodkich przekąskach, a także jako składnik specjalnych chlebków czy ciast.
Kasza jęczmienna bogata jest w witaminę E oraz witaminy z grupy B, a także kwas foliowy, białko (dlatego daje nam na długo uczucie sytości) oraz błonnik (dlatego jest zdrowa dla jelit). Znajdują się w niej również cenne minerały, takie jak: magnez, żelazo, potas, cynk, wapń, miedź, krzem i mangan.
Szukasz produktu idealnego dla zdrowia i pysznego? Sięgnij po kaszę jęczmienną perłową Stoisław!